Een week van de secretaris van het Usva DB

Elk bestuurslid laat in de komende tijd op de blog zijn/haar week zien met behulp van wat foto’s, zodat je een beetje een idee krijgt van zijn/haar functie binnen het Usva Dagelijks Bestuur. Deze keer de tijd voor Dorinda, de secretaris!

Processed with VSCOcam with hb2 preset

1. En bij de secretaris functie hoort natuurlijk notuleren! Dit is tijdens onze wekelijkse DB vergadering. (Tevens Ilse haar ontbijtmoment ūüėČ )
Je notuleert ook tijdens de AB-vergaderingen (10x per jaar) en tijdens meetings met onze Raad van Advies (2x per jaar).

Processed with VSCOcam with hb2 preset

2.Usva gaat verhuizen! Met mensen van het DB, AB en USCC gaan we daarom naar Emmen om te kijken naar hun nieuwe theater, ter inspiratie.

3. ‘s Avonds zijn wij als DB vaak met z’n allen of een groot gedeelte bij onze (grote) activiteiten. Maandag hadden we een jamsessie, georganiseerd door de jamcommissie. Het was de tweede keer en ook weer een succes! Op dinsdagavond volg ik samen met penningmeester Kelly een InDesign cursus. Als bestuurslid krijg je onbeperkt korting op cursussen (niet dat je tijd hebt om er meer dan 3 te doen per trimester..).

Processed with VSCOcam with hb2 preset

4. Baliedienst! Elk bestuurslid heeft twee uur per week baliedienst en zit dan dus bij de voordeur van Usva. Leuk om te zien wat er beneden speelt en wie er allemaal binnen komt lopen. Hier werk ik meestal aan mijn notulen.

5. Commissieshirts en -pasjes! Het commissiebeleid is voor de secretaris een grote taak. Hierin heb je heel veel vrijheid, je mag zelf weten wat voor activiteiten je gaat organiseren voor de commissieleden tijdens je jaar. Verder heb je ook zelf de keuze in bijvoorbeeld de kortingen, pasjes, shirts, weekenden,.. je kan vanalles verzinnen en uitvoeren! Het commissiebeleid houdt daarnaast in het organiseren en begeleiden van de sollicitaties van alle commissieleden.

Processed with VSCOcam with hb2 preset6. Wachten op mijn commissieleden van het Redactieteam, waarmee ik elke twee weken mee samen kom in het caf√©. Als secretaris ben je de¬†eindredacteur van het Usva Magazine (de blog waar je momenteel op zit). Samen met de commissiegenoten brainstorm je over nieuwe idee√ęn voor artikelen¬†en je redigeert uiteindelijk de stukken en zet ze klaar in de blog. Ik schrijf zelf ook af en toe mee.

Processed with VSCOcam with hb2 preset

7. De maandelijkse nieuwsbrief uittypen en versturen is ook één van de taken van de secretaris! Dit is de interne nieuwsbrief, en gaat dus naar alle medewerkers, docenten en commissieleden.

8. Tussendoor is er ook nog tijd om leuke dingen te doen! Op dinsdagochtenden voor kantoor ga ik altijd vrijwilligen bij het Kattencaf√©. Op dinsdagen ga ik dan ook meteen langs de markt, die heel dichtbij Usva is. Tussendoor lunchen/koffie doen met vrienden is altijd een goed idee, zeker omdat je avonden vanwege een bestuursjaar wat voller zitten met Usva activiteiten ;). Verder lig ik graag op onze bank in het DB kantoor ūüôā

////////////////////////////////

Ben jij nieuwsgierig naar meer informatie over een jaar bestuur doen bij Usva? Hier is alles wat je maar wilt weten te vinden!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s