Tips concertvooruitzicht Groningen I

Kort concertvooruitzicht Groningen november en december

November en december zijn, zo als gewoonlijk, elk jaar weer goede concertmaanden aangezien deze volop in het concertseizoen liggen. Na de zomerstop van veel podia in Groningen zijn al een paar goede concerten de revue gepasseerd. Te denken valt onder andere aan het optreden van de psychrockers Cool Ghouls (VS) in het voormalig jazzcafé “De Spieghel” waar ze hun voortreffelijke nieuwe album hebben gepresenteerd. Ook de concerten van het Australische Terry, met bandleden uit onder andere Total Control en Dick Diver, in de kelderbar van Vera en het optreden van Dinosaur Jr., de legendarische jaren 90 noiserock band, verdienen een eervolle vermelding. Nu is natuurlijk de vraag, welke concerten in de laatste 2 maanden van dit jaar kunnen hier mogelijk nog aan tippen?

79742830_20116279a9_o

photo

Wand – dinsdag 9 november – Vera – 10 euro plus maandkaart

Wand is een band met een enorm dynamische sound. De uit Los Angeles afkomstige formatie speelt een goeie pot psychrock waar af en toe ziedende riffs door heen worden gespeeld. Hun laatste album ‘1000 Days’ is alweer een jaar oud dus, wie weet, komen ze met nieuw materiaal op de proppen. Dat het een goede show gaat worden staat in ieder geval nu al vast!

Klaus Johann Grobe – zaterdag 19 november – Vera Downstage – Gratis plus maandkaart

De zwitser Klaus Johann Grobe tapt uit een ander, meer dansbaar, psychedelisch vaatje dan voorgenoemd Wand. De Duitstalige teksten worden ondersteund door een lekker orgeltje en de Zwitserse krautband schuwt een andere instrumentatie dan alleen gitaren dan ook zeker niet. Zeker leuk meegenomen is ook nog dat het concert gratis te bezoeken is!

Sven Alias + Kevin – zaterdag 10 december – Simplon – 12,50 euro

In een mum van tijd is Sevn Alias een grote ster geworden in de Nederlandse hiphopscene, met onder andere een optreden op Lowlands. Nu drie mixtapes verder is het de tijd om Groningen op de kop te zetten met zijn keiharde straatrap. Support wordt verzorgd door Kevin die net als Sevn ook bij het Rotterdamse label: Rotterdam Airlines zit. Zijn tracks kregen al honderdduizenden views op Youtube en kan zeker worden beschouwd als een aanstormend talent!

Canshaker Pi + Pip Blom – zaterdag 17 december – De Gym – 5 euro

Na dit jaar al op Noorderslag en bij de DWDD te hebben gespeeld, kun je zeggen dat het goed goed gaat met de Amsterdamse garagerockers. 17 december staan ze dan ook in de Gym. Qua sound moet je vooral denken aan Guided by Voices en een associatie met Pavement is ook niet ver te zoeken. Support wordt verzorgd door de lo-fi indiepop van Pip Blom.

Door Cristian Wessels

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s